Smooth Fox Karlskrona

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 09/10/2021 - 10/10/2021
10:00 - 14:00

Kategorier Inga Kategorier


Helgkurs: Smooth Fox med Tobias & Helena

16 AUG 2021 20:00
Den 9 och 10 Oktober kommer Tobias & Helena till Karlskrona igen för att lära ut dansen Smooth Fox.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2021 20:17

Stilen är skapad av Tobias Wallin.

Tobias & Helena är 8-faldig Svensk mästare, tillhört världseliten inom Ballroom, innehar både nationellt samt internationell utbildning inom Ballroom & Latin men är mest känd för den breda publiken som proffsdansare i Let’s Dance. Totalt 12 säsonger med bland annat tre finalplatser.

Smooth Fox är ett begrepp för en dans som påminner starkt om den klassiska socialdansen Foxtrott och mycket riktigt använder sig av dess grund. Däremot så handlar denna dans främst om att kunna föra vår partner på ett tydligt sätt och även att kunna bli förd. Men även utveckla förmågan att förflytta sig tillsammans i paret så dansen blir mjukare och mer flytande.

Vi har steg och figurer som vi utgår från men det är inte vad dansen handlar utan vi jobbar mer med musiken, känslan, rytmer och lead and follow. Dansen blir på så sätt innovativ och personlig då vi kan – med rätt förning – skapa helt egna steg utifrån de tekniker vi kommer att jobba med.

Denna dans kommer att lära er pardans ”punkt”. All teknik vi lär oss går lätt att applicera i alla pardanser med kroppskontakt.

Anmälan görs under Kurser och anmälningar

Author: